27 februari '24

Zo regel je gratis stroom

Ben je ook klaar met die hoge energieprijzen? Hier lees je hoe je flink kunt besparen vanaf dag 1 en vervolgens nog zo’n 20 jaar lang gratis groene stroom kunt regelen.

Optie 1: Met eigen spaargeld.

Dit is de makkelijkste: Laat zonnepanelen op je dak leggen, en houd je voorschot op je energierekening gelijk. Zo zorg je ervoor dat je elk jaar aan het eind van het jaar een flink bedrag terug krijgt van de energiemaatschappij, voor de stroom die jij hebt geleverd. Zet dat bedrag op je spaarrekening, en na 5 tot 6 jaar heb jij je initiële investering volledig terugverdiend. En omdat er op de meeste zonnepanelen en omvormers van Zon-X een fabrieksgarantie zit van 25 jaar, heb je daarna nog zeker 20 jaar lang gratis groene stroom!

Optie 2: Zonder eigen spaargeld.

Ook zonder eigen spaargeld is het mogelijk om gratis stroom te regelen, en wachten is niet nodig. Laat zonnepanelen op je dak leggen, en maak daarvoor gebruik van een overheidsregeling waarbij je mét korting geld kunt lenen. Bijvoorbeeld bij het Warmtefonds (rente vaak 4,5%, maar soms maar 0%!) of een duurzaamheidslening van jouw gemeente (rente 1,7% ten tijde van dit blog). Verlaag je voorschot op je energierekening met de rente + aflossing die je voor de lening betaalt. Zo houd je je maandelijkse kosten gelijk. En aan het eind van het jaar krijg je ook nog eens geld terug, omdat je normaal gesproken veel meer bespaart op je energierekening dan dat je aan rente + aflossing betaalt. Gebruik het geld dat je terugkrijgt om boetevrij extra af te lossen op je lening, en na 6-8 jaar is de lening afbetaalt. Geniet vervolgens van nog 18 jaar gratis groene stroom tot het eind van de fabrieksgarantie.

En het mooie is: Je spaargeld is niet weg, want ligt gewoon op je huis. En daar is het veel productiever dan op de bank (klinkt ook eigenlijk heel logisch). Het verhoogt dus ook de waarde van je huis, en als je ooit je huis wil verkopen, verkoop je de zonnepanelen gewoon mee.

Wacht dus niet langer en laat een gratis dakscan uitvoeren door één van onze adviseurs om te kijken wat op jouw dak de mogelijkheden zijn om je geld aan het werk te zetten.

Bereken direct hoeveel jij kunt besparen met zonnepanelen

Plan een gratis adviesgesprek